Solana revolutionerar kryptotransaktioner med Actions och delbara Blinks

admin

n nc, tags: revolutionen av kryptovalutatransaktioner - scontent.fmnl4-1.fna.fbcdn.net

Solana Foundation har introducerat innovationer för att effektivisera kryptovalutatransaktioner, vilket revolutionerar hastighet och kostnadseffektivitet i ekosystemet för digitala tillgångar. Dessa framsteg syftar till att förbättra användarupplevelsen och utöka tillgängligheten på globala marknader.

Blockchain-plattformens revolutionerande funktion, Actions, gör det möjligt för användare att delta i kryptovalutatransaktioner utan att lämna sina favoritwebbplatser eller sociala medieplattformar. Actions fungerar genom att integrera kryptofunktionalitet i vanliga webbsidor och appar, vilket möjliggör en mer sömlös användarupplevelse.

Den andra innovationen, Blinks, förvandlar alla slutförda Actions-transaktioner till en delbar länk. Blinks gör kryptotransaktioner mer tillgängliga, eftersom de inte kräver att medlemmarna har specifika plånboksadresser eller komplexa dApp-gränssnitt.

Dessa förbättringar gör det möjligt för kunder att enkelt distribuera transaktionen över olika webbplatser, sociala medieplattformar och till och med fysiska QR-koder.

Stiftelsen har meddelat att flera branschledare, såsom Cubik, Sanctum, Tensor, Realms, Access, Jupiter, Helium, Truffle, Phantom, Backpack och andra, har valt att testa de nya produkterna. Dessa partnerskap visar på potentialen hos plattformens innovationer för att påskynda massanslutning till Solanas ekosystem.

Tillgång till blockkedjeprotokoll blir mainstream

Introduktionen av Actions and Blinks representerar ett betydande steg mot mainstream-adoption av blockchain-teknik, eftersom det för kryptovalutatransaktioner närmare vardagliga onlineaktiviteter.

Solana Foundations Jon Wong, Head of Ecosystem Engineering, delade med sig av sina tankar om tillkännagivandet.

“Åtgärder och blinkningar på Solana gör det möjligt för alla webbplatser och applikationer på internet att vara en distributionspunkt för interaktioner i kedjan, vilket främjar vårt mål om mainstream-adoption”, kommenterade Wong.

Den digitala tillgångsorganisationens nya produkter utnyttjar samma koncept som används av Farcasters Frames på Ethereum men utökar dess funktionalitet utöver en enda applikation. De kan användas på webbplatser, sociala medieplattformar och appar.

Chris Osborn, grundare och VD för Dialect Labs, uttryckte entusiasm över innovationerna.

“Actions och Blinks lever upp till ett av internets ursprungliga löften: de gör upplevelser portabla, delbara och handlingsbara på alla ytor. Från ditt X-flöde kan du köpa NFT, tipsa en skapare, ta emot pengar, rösta, satsa, byta och så mycket mer”, sa han.

Säkerhetsåtgärder för Solanas innovativa lösningar

Solana-teamet klargjorde att Actions och Blinks fungerar på samma sätt som att ansluta en kryptoplånbok till decentraliserade appar (dApps). Användare uppmanas att vara försiktiga när de besöker okända webbplatser, precis som de gör med dApps. Plånböcker kommer att uppmana kunder att “ansluta till webbplatsen” när de använder ett okänt API under transaktioner.

För att förbättra säkerheten under lanseringsfasen är Actions and Blinks initialt begränsade till partners som Jupiter, Helium, Truffle, Phantom och Backpack. Solana Foundation uppgav att denna gradvisa utrullning kommer att göra det möjligt för medlemmar att utveckla förtroende, liknande processen för att lita på etablerade dApps.

Solanas tillväxt driver innovation

Solana har upplevt en enorm tillväxt under det senaste året och har lockat detaljhandlare och utvecklare att bygga decentraliserade appar och infrastrukturprojekt. Denna expansion driver behovet av innovativa onboarding-lösningar.

Den anmärkningsvärda ökningen av nya tokenlanseringar på plattformen i maj 2022 – som representerar svindlande 85% av totalen – är en tydlig indikation på att de senaste funktionerna är redo att revolutionera användarnas interaktioner med kryptovalutatransaktioner i nätverket.

Genom att sömlöst integrera dessa transaktioner i favoritwebbplatser, sociala medieplattformar och vardagliga onlineaktiviteter kan Solanas banbrytande förbättringar avsevärt utöka räckvidden och tillgängligheten för blockchain-teknik för en snabbt växande gemenskap.

De strategiska allianser som stiftelsen har ingått med framstående branschaktörer understryker den betydande roll som Actions och Blinks kan spela för att driva massacceptans av kryptotransaktioner.

Leave a Comment