Amerikanska Bitcoin spot-ETF: er drar 2 miljarder dollar på två veckor

admin

Massive Inflows into US Bitcoin ETFs: Around $2 Billion Over Two Weeks..., Concept art for illustrative purpose, tags: 2 miljarder dollar amerikanska spot etf: er två - Monok

Under de senaste två veckorna har investerare hällt nästan 2 miljarder dollar i amerikanska spot Bitcoin börshandlade fonder (ETF), enligt Farside-data. Dessutom rapporterade dessa fonder nettoinflöden i tio dagar i rad.

Dessutom har över 1 miljard dollar investerats i amerikanska spot Bitcoin ETF: er bara den här veckan, med torsdag som såg det största dagliga inflödet på cirka 305 miljoner dollar.

iShares Bitcoin Trust (IBIT), en Bitcoin ETF som förvaltas av BlackRock, ledde gruppen med veckovisa inflöden på nästan 720 miljoner dollar. Med cirka 227 miljoner dollar säkrade Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) den andra positionen.

Förra veckan, när FBTC överträffade IBIT när det gäller veckoinflöden, vändes rankningen. Enligt uppgifter, mellan 13 maj och 17 maj, registrerade FBTC inflöden på cirka 344 miljoner dollar, medan IBIT registrerade inflöden på cirka 132 miljoner dollar.

IBIT är bara 300 miljoner dollar kort för att överträffa Grayscale Bitcoin Trust, som för närvarande innehar 289 BTC värderat till 19.9 miljarder dollar, med över 284,525 XNUMX BTC i sitt innehav. Baserat på CoinGeckos uppskattning var värdet på Bitcoin (BTC) i skrivande stund 69,100 XNUMX dollar. IBIT är på väg att gå om alla andra Bitcoin-ETF:er i storlek.

Med betydande ETF-inflöden under de senaste två veckorna har Bitcoins pris rört sig i samma riktning.

Priset sköt upp till 69 000 USD den 24 maj, den sista handelsdagen denna vecka, vilket motsvarar en ökning med 13% under de senaste två veckorna. Bitcoin är för närvarande bara 6% från sin rekordhöga nivå i mars på 73 700 USD.

Efter den fjärde halveringen, som analytikern Rekt Capital identifierade som “farozonen” efter halveringen som präglas av ökad volatilitet, hade Bitcoin blivit stillastående. Men förra veckan påpekade han att det fanns mindre säljtryck och att Bitcoin var på väg att gå in i en ackumuleringsfas.

Denna veckas fokus låg på SEC:s godkännande av Ethereum ETF-ansökningar, utöver Bitcoin ETF:er. För att börja handla kräver dessa ETFer fortfarande godkännande av sina S-1-formulär, vilket ETF-experter uppskattar kan ta flera veckor till månader.

Men i grund och botten innebär det faktum att spot Ethereum ETFer har godkänts att dessa fonder snart kommer att lanseras.

Dessutom påverkades ökningen av Ethereums pris (ETH) av en gynnsam utveckling som inträffade före godkännandet. Nyheten om att oddsen för godkännande hade ökat till 75% på måndagen fick ETH att stiga med 8%.

Med en allmän marknadsuppgång fortsatte rallyt under hela dagen. Cirka 3 700 USD är där ETH handlas i skrivande stund, upp mer än 20% under de senaste sju dagarna.

Slutsats

Kryptovalutasektorns expansion accelererar i en aldrig tidigare skådad takt, eftersom ökande institutionella investeringar driver ett växande behov av sofistikerade finansiella instrument och robust infrastruktur för att stödja tillströmningen av nya investerare som kommer in på den dynamiska och innovativa marknaden för digitala tillgångar.

Inflödet av nästan 2 miljarder USD till amerikanska spot Bitcoin ETF:er under de senaste två veckorna markerar dessutom ett avgörande ögonblick för kryptovalutamarknaden. De betydande investeringarna och motsvarande prisrörelser för Bitcoin och Ethereum återspeglar en bredare acceptans och integration av digitala tillgångar i den finansiella mainstream.

Med den regulatoriska utvecklingen som banar väg för nya investeringsmöjligheter ser framtiden för kryptovalutor lovande ut, redo för fortsatt expansion och antagande.

Den växande sektorn för Web3- och decentraliserade finansapplikationer (DeFi) ökar dessutom avsevärt i popularitet, eftersom de erbjuder banbrytande finansiella lösningar som överskrider de begränsningar som konventionella finansiella strukturer medför.

Den strålande framtiden för kryptovalutor präglas av kontinuerlig innovation, växande institutionella investeringar och uppmuntrande regleringsframsteg som ligger framför oss.

Leave a Comment