DMM Bitcoin förlorar 305 miljoner dollar i BTC till hackare

admin

w 4 0 3, tags: dmm bitcoin miljoner - images.unsplash.com

DMM Bitcoin, en japansk kryptovalutabörs, avslöjade på fredagen att den hade drabbats av ett säkerhetsbrott. Hackare stal bitcoin till ett värde av mer än 300 miljoner dollar.

I ett blogginlägg meddelade börsen att 4 502,9 BTC (värt 305,1 miljoner dollar) hade stulits. DMM Bitcoin försäkrade sina kunder om att alla Bitcoin-insättningar skulle återställas. De planerar att återfå de förlorade bitcoin med hjälp av anslutna företag, men de har inte gett en specifik tidslinje.

Hacket upptäcktes när Whale Alert på plattform X såg den misstänkta transaktionen. Efteråt stoppade DMM Bitcoin alla uttag av kryptovaluta, köp på spotmarknaden och ny handel med hävstång. Företaget granskar också nya kontoansökningar.

https://x.com/whale_alert/status/1796394738402070590

DMM Bitcoin bekräftade potentiella förseningar i uttag av japanska yen. Företaget har ännu inte erbjudit en specifik tidslinje för att återställa vanliga tjänster, men försäkrade användarna att ytterligare uppdateringar med ytterligare detaljer skulle komma.

Bitcoin-priset sjunker efter börshack

Efter hacket sjönk Bitcoins pris snabbt. Det hade varit starkt på $ 69k men föll till $ 67k på ungefär en timme på grund av att många användare sålde sina innehav. Enligt det japanska nyhetsstället Nikkei hade DMM Bitcoin cirka 370 000 kundkonton i slutet av 2023, enligt vad som anges i deras årliga rapport.

Denna stöld skulle vara en av de största kryptobörshackarna någonsin om den bekräftas. Till exempel 2018 förlorade Coincheck cirka 533 miljoner dollar i kryptovaluta. Senare samma år köptes börsen av online-mäklarföretaget Monax.

https://x.com/PawelSynapse/status/1796548378140254434

Japan har sett stora Bitcoin-problem tidigare; en av de mest anmärkningsvärda händelserna var kollapsen av Mt. Gox, som förlorade 400 miljoner dollar 2014. Detta misslyckande ledde till en lång återhämtningsprocess, nästan över, eftersom ansträngningarna att återbetala fordringsägare påskyndas.

Nobuaki Kobayashi, den japanska förvaltaren som övervakar den ökända Mt. Gox-börsen, har inlett överföringen av tokens från börsens plånböcker. I ett uttalande daterat 28 maj skisserade Kobayashi planer på att distribuera Bitcoin och Bitcoin Cash till borgenärer, vilket markerar ett viktigt steg i den efterlängtade återbetalningsprocessen.

Bitcoins tillväxt står inför avkastningstryck

Bitcoinspris är högt, vilket är vanligt på en tjurmarknad. Andra faktorer kan dock bromsa dess tillväxt. Kryptoanalytiker Chang noterar att förändringar i obligationsräntor och en stark dollar kan påverka Bitcoin negativt.

Ökningen av amerikanska statsobligationsräntor kommer från skuldproblem, mer obligationsutbud och högre avkastning på japanska statsobligationer. Under de senaste två veckorna har den 10-åriga statsräntan ökat med 24 punkter till 4,55%. Om den går över 4,7% kan aktiemarknaden bli mer volatil.

Stigande avkastning gör det dyrare att låna pengar, vilket gör riskfyllda investeringar som Bitcoin och tekniska aktier mindre attraktiva. Chang förväntar sig att avkastningen kommer att fortsätta förändras fram till juni, vilket belyser den nära kopplingen mellan Bitcoin och aktier. Med den tvååriga statsavkastningen som närmar sig 5% kan löftet om stadig avkastning få handlare att flytta bort från högriskinvesteringar.

Peter Oppenheimer från Goldman Sachs har varnat för att stigande avkastningar kommer att påverka alla tillgångstyper. Handlare följer noga prisindexet för personliga konsumtionsutgifter för att få ledtrådar om Federal Reserves nästa drag på räntorna.

PCE-indexet, som Fed använder för att mäta inflationen, förväntas visa en ökning med 2,7% jämfört med året i april och en ökning med 0,3% från föregående månad. Kärn-PCE, som utesluter livsmedels- och energipriser, förutspås öka med 2,8% jämfört med året innan och 0,3% jämfört med månaden innan.

Chang konstaterar att om PCE-data är högre än väntat kan det göra människor mindre benägna att investera i riskfyllda tillgångar. En betydande ökning av kärn-PCE kan försvaga argumentet för att sänka räntorna, vilket kan leda till högre obligationsräntor. För närvarande visar Fed funds futures att investerare endast förväntar sig en sänkning av räntorna med 35 punkter för året.

Leave a Comment