ETH: s baisseartade trend: data visar att säljare överträffar köpare på terminsmarknaden

admin

ETH's Bearish Trend: CryptoQuant Data Shows Sellers Outpace Buyers in Futures Market, Concept art for illustrative purpose, tags: att på - Monok

Nya uppgifter som offentliggjordes av det välkända analysföretaget CryptoQuant indikerar att Ethereum har gått in i en baisseartad fas. Detta beror på att terminshandlare har engagerat sig i en betydande mängd försäljningsaktivitet.

Dessa nyheter följs noga av samhället för digital ekonomi, vilket är ett spel med höga insatser av risk och belöning. Detta gäller särskilt under denna turbulenta tid då Ethereum kämpar för att behålla sitt värde utöver 3,500 XNUMX dollar.

Dessutom drar denna rökiga kittel med flyktiga marknadsmätningar, som är full av spänningar, tillbaka gardinerna på de turbulenta verkligheter som världen för decentraliserad finansiering konfronteras med.

En dyster bild presenteras av CryptoQuants innovativa insikter, som är inriktade på “Taker Buy Sell Ratio”. Detta förhållande används som ett lakmustest för marknadsreaktionsprognoser med avseende på terminskontrakt.

En skarp utvärdering av den jämvikt som finns mellan olika handelsaktiviteter tillhandahålls av den. En tumregel som är enkel och effektiv används i dess funktion; ett förhållande som är större än ett indikerar att marknaden är hausseartad, med köpare som är entusiastiska och ett pressande köptryck.

Å andra sidan är aggressiv försäljning ofta förknippad med ett förhållande som är lägre än det positiva talet ett.

Eftersom det ovannämnda förhållandet har sjunkit under värdet ett, är det tydligt att säljarna för närvarande har mer makt än köparna. Detta indikerar att den nuvarande situationen för investerare i Ethereum verkar vara turbulent.

I överensstämmelse med dessa observationer visar Taker Buy Sell Ratio en signifikant minskning, vilket avslöjar en tydlig lutning till förmån för säljarens överhöghet bland marknadsaktörerna.

Denna frenetiska försäljning kan tillskrivas handlare som letar efter spekulativa vinster eller till handlare som gör ett allvarligt försök till riskhantering för att skydda sig mot den nuvarande stormen av marknadsvolatilitet.

På grund av att Ethereum desperat letar efter ett skyddsnät som kan hjälpa till att stabilisera dess oförutsägbara värde, är fortsättningen av denna trend en rimlig anledning till oro över den kortsiktiga uppskattningen av kryptovalutan.

I en ny uppdatering gör den välkända kryptovalutaanalytikern Shayan BTC observationen att den ihållande nedgången av detta avgörande mått är ett tecken på ett baisseartat mönster. Han föreslår också att regressionen kan fortsätta om den nuvarande trenden inte ändrar sin bana.

Snarare än att bara vara slumpmässiga ögonblicksbilder av rädsla och nervös spänning, har dessa baisseartade indikatorer praktiska konsekvenser för Ethereums ställning på marknaden.

Ethereums marknadsförhållanden och utmaningar

Under föregående vecka sjönk Ethereums värde med 2%, vilket följdes av en ännu kraftigare nedgång på 6% under de senaste 24 timmarna, vilket resulterade i att priset sjönk till 3 471 USD.

Som ett resultat av denna plötsliga krasch, som inträffade efter att Ethereum nådde en lokal topp på 4 000 dollar under det sista varvet i maj, målades en rå bild av den whipsaw-liknande volatilitet som kan svänga investeringssentiment och marknadsmekanik.

På grund av ökningen av konkurrenter som Polygon står Ethereum inför ett större antal utmaningar än det gjorde tidigare. Enligt de senaste rapporterna har Polygon passerat Ethereum när det gäller antalet användare som är aktiva under en viss månad.

Trots att detta inte direkt åtgärdar en läcka i Ethereums pris, signalerar det ett skifte i preferenser inom blockchain-ekosystemet, vilket kan leda till att både uppmärksamhet och investeringar avleds.

Dessa skiften kommer att kräva att investerare uppmärksammar dem eftersom de har potential att kartlägga de strategiska planerna för Ethereum och andra nya konkurrenter inom blockchain-teknikområdet. Osäkerhet är det enda som kan förutsägas med absolut säkerhet i denna invecklade sifferdans.

Leave a Comment