ETH stiger på förnyad optimism efter SEC:s beslut om Ether ETF

admin

ETH Soars on Renewed Optimism Following SEC's Ether ETF Decision, Concept art for illustrative purpose, tags: förnyad - Monok

Under de tidiga timmarna på tisdagen steg priset på ether (ETH), som är den ursprungliga kryptovalutan i Ethereum-nätverket, så högt som tjugo procent innan det återtog några av sina vinster.

Detta skedde mitt i en förnyad optimism avseende godkännandet av spot ether exchange-traded funds (ETF:er) av United States Securities and Exchange Commission (SEC).

Vad är källan till denna förnyade optimism?

Efter framgången med bitcoin (BTC) spot börshandlade fonder, som började handlas i januari, önskade kryptovalutamarknaderna en liknande historia för ethers börshandlade fonder (ETF:er). Förhoppningarna grusades dock när den amerikanska tillsynsmyndigheten uttryckte oro över ethers status som värdepapper och återkom till sina tidigare farhågor om insättning.

Å andra sidan verkar det som om SEC fortsätter att flytta ansökningsprocessen framåt.

I en ny begäran begärde Securities and Exchange Commission (SEC) att olika börser snabbt uppdaterar 19b-4-ansökningarna relaterade till spot ether börshandlade fonder (ETF).

CoinDesk rapporterade att detta steg också genomfördes under processen för att godkänna ansökan om den börshandlade bitcoinfonden.

Vidare var modifieringen av Fidelitys ansökan om en börshandlad fond (ETF) för ether för att ta bort insatsbelöningar en annan viktig utveckling.

De som innehar Ether har också möjlighet att staka eller låsa sina tokens för att kunna delta i valideringsprocessen av transaktioner i Ethereum-nätverket. I utbyte mot sitt deltagande kan de tjäna belöningar.

Staking är ett problem för SEC eftersom det betraktas som ett värdepapperserbjudande. Tidigare har SEC lämnat in stämningar mot kryptovalutabörser som Binance, Coinbase och Kraken för att de erbjuder det som en tjänst.

Avlägsnandet av staking från Fidelitys ansökan tolkas som ett steg för att lugna tillsynsorganet angående ether börshandlade fond (ETF) -produkten.

Och som ett resultat har investerare och analytiker ökat sin nivå av optimism.

Oddsen för att hans företag kommer att godkännas för 19b-4-ansökningarna har ökat till 75%, vilket tidigare sattes till 25%, enligt ett tillkännagivande från Eric Balchunas, analytiker på Bloomberg.

Dessutom ökade sannolikheten för att en spot ether exchange-traded fund (ETF) skulle godkännas till cirka sextio procent på tisdagen, upp från tio procent bara dagen innan till sextio procent.

Slutligt beslut om börshandlade fonder för Ether

Det här är ett kort svar: förmodligen inte inom en snar framtid.

Enligt James Seyffart, analytiker på Bloomberg, har SEC fram till torsdag på sig att fatta ett beslut angående VanEcks 19b-4-ansökan.

Det skulle fortfarande ta flera veckor eller månader innan de första registreringsansökningarna enligt S-1 godkänns, och det skulle ta ännu längre tid innan den första börshandlade fonden för spot-ether introduceras på marknaden.

De som väntar på den första ETF:en för spot ether inser dock att alla framsteg är att föredra framför inga alls. Det finstilta är också viktigt för vissa människor.

Enligt Scott Johnsson, general partner på Van Buren Capital, var borttagandet av staking från ansökan något som förväntades, men den “större signalen” är att det inte har gjorts några ändringar i strukturen för råvaru- grantor trust och upplysningar.

I ett inlägg som han gjorde på X tidigt på tisdag morgon sa han att alla tecken pekar på att SEC lägger ner sina argument för ETH som säkerhet.

Slutsats

Ökningen av etherpriset återspeglar den växande optimismen kring det potentiella godkännandet av spot ether ETF: er. Även om regleringshinder kvarstår, tyder SEC: s senaste åtgärder på att framsteg görs.

Investerare förblir hoppfulla och inser att även stegvisa framsteg är ett positivt tecken för framtiden för ether-ETF:er. Det slutliga beslutet kanske inte är omedelbart, men banan verkar röra sig i rätt riktning.

Leave a Comment