Gnosis Chain välkomnar Shutter’s tröskelkrypterade mempool för att hantera $ 900 miljoner kryptohandelsproblem

admin

w, tags: för att - thedefiant.io

Shutter, ett innovativt protokoll med öppen källkod, har lanserat en avancerad lösning för att bekämpa skadliga attacker med maximalt extraherbart värde. Genom att använda mempool-kryptering riktar Shutter in sig på den betydande frågan om cirka 900 miljoner US-dollar som förloras varje år på grund av MEV-exploatering i kryptovalutahandel.

https://x.com/BlockscapeLab/status/1803733875861983607

I samarbete med Gnosis, teamet bakom den Ethereum Virtual Machine-kompatibla Layer-1 Gnosis Chain, syftar Shutters nya funktion på Gnosis Chain till att skydda användartransaktioner från skadliga front running- och sandwichattacker. Detta partnerskap är avsett att säkra handlare mot stora MEV-hot, vilket hjälper till att förhindra betydande ekonomiska förluster och främja rättvisare handelsvillkor.

Bekämpning av MEV med Shutter-kryptering

MEV-attacker är åtgärder som utförs av skadliga aktörer inom en blockchain för att ändra resultaten av riktade transaktioner för ekonomisk fördel, vilket ofta skadar handlare och användare. En vanlig form av en MEV-attack är känd som en sandwich-attack.

I det här scenariot placerar angriparen sina transaktioner både före och efter offrets transaktion, manipulerar tokenpriset till sin fördel och ökar det i allmänhet till nackdel för offret.

Med ökningen av dessa attacker kan många lösningar inte helt lösa problemen med MEV-attacker. Många handlare märker inte utnyttjandet förrän de förlorar mycket pengar.

Även om de räknar ut det måste de ofta vidta extra åtgärder för att hålla sig säkra. Detta innebär vanligtvis att man använder centraliserade system, som fortfarande kan censurera transaktioner och ta värde.

Shutters nya metod tar itu med problemen med skadlig MEV och censur genom att använda en tröskelkrypterad mempool på Gnosis Chain. Till skillnad från andra metoder inkluderar Shutter sin kryptering direkt i nätverket, vilket gör det svårare för manipulatörer att missbruka transaktioner.

Genom att kräva att blockproducenter åtar sig att utföra transaktionsorder medan de förblir krypterade minskar Shutter risken för front-running och censur. Detta tillvägagångssätt skyddar handlare från ekonomiska förluster utan att behöva extra skyddsåtgärder.

Med Shutters krypterade mempool förblir transaktioner privata tills de är en del av ett block, vilket effektivt minskar riskerna för censur i realtid. Detta tillvägagångssätt hindrar skadliga enheter från att utesluta specifika transaktioner, vilket upprätthåller de offentliga blockkedjeprinciperna om tillgänglighet, neutralitet och öppenhet.

Genom att förbättra informationsrättvisan genom Shutter’s krypteringsmetod blir spelplanen mer jämn. Denna förstärkning av blockkedjans integritet kommer sannolikt att öka förtroendet bland både privatpersoner och institutionella investerare. Traditionellt har sådana deltagare tvekat att engagera sig i decentraliserad finansiering på grund av ihållande front-running-problem.

Som ett resultat har Shutters lösning potential att locka till sig ett mer varierat utbud av blockchain-användare över tiden.

Shutter och Gnosis förenar sig för säkerhet

Detta samarbete är ett av flera kommande initiativ från Shutter som syftar till att motverka skadliga MEV-attacker inom Ethereums ekosystem. Tillsammans med sina partners kommer Shutter att skydda användare från manipulation, främja rättvis tillgång och bevara ett neutralt grundlager.

Enligt Luis Bezzenberger, produktchef på brainbot, är de glada över att lansera ett protokoll som löser en stor fråga i dagens decentraliserade finansvärld. Genom att arbeta med Gnosis Chain hoppas de kunna förbättra Web3-ekosystemet och ge en rättvisare, smidigare och mer lönsam handelsupplevelse för Gnosis Chain-användare.

Philippe Schommers, Gnosis Head of Infrastructure, delade sin entusiasm för att samarbeta med Shutter för att skapa ett rättvist, säkert och transparent Web3-ekosystem. Han betonade att integreringen av Shutter skulle göra det möjligt för dem att erbjuda förstklassiga användarupplevelser för utvecklare och byggare.

Schommers underströk deras åtagande att visa upp kontinuerlig tillväxt av ekosystemet genom solida integrationer och partnerskap med nya protokoll, decentraliserade applikationer och olika projekt.

Martin Köppelmann, medgrundare av Gnosis, betonade deras engagemang för säkerhet och rättvisa. Genom att integrera Shutter förbättrar de inte bara nätverkets motståndskraft och neutralitet utan etablerar också en ny industristandard. Detta drag säkerställer starkare skydd mot värdeutvinning av tredje part, vilket skapar en mer jämn spelplan för Web3 och decentraliserad finansiering i framtiden.

På den sista dagen av Ethereum Community Conference som äger rum den 11 juli 2024 kommer Shutter att göra sitt första framträdande. EthCC, Europas största evenemang med fokus på Ethereum-teknik och dess community, samlar entusiaster och experter från hela världen.

Leave a Comment