Krypto-ETF:er från VanEck: En närmare titt på Solana och optimistiska Bitcoin-prognoser

admin

Bitcoin and Ethereum: Bullish Indicators Abound, According to VanEck's Matthew Sigel, Concept art for illustrative purpose, tags: vanecks och - Monok

VanEck, ett inflytelserikt kapitalförvaltningsföretag, tog nyligen ett djärvt steg genom att lämna in en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission om en plats i Solana ETF.

https://x.com/phamtuan1291411/status/1806691015073685968

Denna banbrytande insats markerar det första exemplet av en amerikansk kapitalförvaltare som söker myndighetsgodkännande för en Solana ETF. Det understryker det ökande intresset och förtroendet för Solana-blockkedjan inom finanssamhället.

Bullish indikatorer för Bitcoin

Under en intervju med Scott Melker diskuterade Matthew Sigel, VanEcks Head of Digital Assets, tre viktiga indikatorer som gör honom optimistisk om Bitcoin: realiserade förluster, volatilitet och drawdown. Sigel påpekade att kortfristiga innehavare nyligen har realiserat förluster som överstiger 500 miljoner dollar, en stark signal om kapitulation.

Dessutom nådde BTC: s volatilitet låga 21 på en 30-dagars årlig basis, vilket indikerar marknadsstabilitet. För närvarande värderas BTC till 61,846 73,737 dollar, vilket visar motståndskraft trots dess nedgång från toppen av XNUMX XNUMX dollar.

Sigels positiva utsikter är inte begränsade till Bitcoin. Han uttryckte också förtroende för Ethereum och projicerade en potentiell tillväxt på 4,225%. VanEcks målpris för Ethereum är 22 000 dollar, vilket kan innebära en ökning med 518% från sitt nuvarande pris.

VanEcks Solana ETF-ansökan

VanEcks förslag om en Solana ETF markerar ett avgörande steg framåt i kryptovalutavärlden. Matthew Sigel lyfte fram varför detta beslut är meningsfullt och pekade på Solanas imponerande transaktionshastighet, kostnadseffektivitet, starka säkerhet och livliga samhälle. Dessa aspekter gör Solana till ett tilltalande val för en börshandlad fond, vilket ger investerare tillgång till en dynamisk och banbrytande plattform med öppen källkod.

https://x.com/matthew_sigel/status/1806313241431138434

Solana Foundation har också varit proaktiva och introducerade nyligen “Actions” och “Blinks” för att underlätta smidigare kryptotransaktioner över olika plattformar. Solana Actions gör det möjligt för utvecklare att bädda in blockchain-transaktioner direkt på webbplatser, sociala medier och till och med fysiska QR-koder, vilket gör blockchain mer praktiskt och användarvänligt.

Efter VanEcks tillkännagivande reagerade marknaden positivt, och SOL såg en 8% ökning av sitt pris, trots att det var nere över 12% för månaden.

Analytiker på GSR föreslår att Solana kan överglänsa Bitcoin på grund av dess avancerade teknik, som inkluderar proof-of-history, parallell transaktionsbehandling och minskande kostnader över tid. Dessa funktioner kan hjälpa Solana att övervinna blockchain-trilemmat och uppnå global statssynkronisering i anmärkningsvärda hastigheter.

Regulatoriska utmaningar och marknadssentiment

Även om det finns entusiasm kring VanEcks ansökan om en Solana ETF, kvarstår regleringshinder. Historiskt sett har SEC sett många altcoins, som Solana, som värdepapper, vilket komplicerar ETF-godkännande.

Till skillnad från Bitcoin och Ethereum har Solana inte reglerade terminer för att spåra sitt pris, en faktor som SEC överväger när de utvärderar ETF-ansökningar. VanEcks ansökan ses ändå som ett steg framåt för att utöka kryptoadoptionen och förbättra allmänhetens kunskap om olika kryptovalutor.

James Seyffart, en ETF-analytiker på Bloomberg Intelligence, indikerade att dessa produkter kan debutera 2025, beroende på potentiella förändringar i den amerikanska administrationen och SEC: s ledarskap. Under tiden förblir GSR och andra marknadsanalytiker försiktigt optimistiska. De föreslår att man håller ett öga på Solana på grund av dess tekniska fördelar och lägre transaktionsavgifter jämfört med Ethereum.

Bredare kryptostrategi

VanEcks senaste steg in i Solana är en del av en större strategi för att bredda sina kryptoinvesteringsalternativ. Företaget har också lämnat in ett 8-A-formulär för sin spot in Ethereum ETF, vilket indikerar en potentiell lansering inom en snar framtid. Detta SEC-registreringsdokument effektiviserar processen för att notera värdepapper på större börser.

Matthew Sigel betonade VanEcks förtroende för Solana och noterade att dess ursprungliga token, SOL, tjänar en roll som kan jämföras med digitala råvaror som Bitcoin och Ether. SOL används för transaktionsavgifter och beräkningstjänster på Solana blockchain, och den kan också handlas på olika plattformar för digitala tillgångar eller användas i peer-to-peer-transaktioner.

VanEck Solana Trust syftar till att återspegla Solanas prisutveckling för kryptovaluta, minus driftskostnader. Fonden kommer att förlita sig på MarketVector Solana Benchmark Rate-index för sina dagliga aktievärderingar, som härrör från de fem bästa SOL-handelsplattformarna.

Leave a Comment