Kryptomarknaderna stiger när Trump stöder Bitcoin trots volatilitet

admin

Donald Trump says will be sure that the way forward for crypto and Bitcoin shall be made in america. via Cryptogainn.com, tags: tidigare - CC

Den tidigare presidenten Donald Trump har nyligen gjort nyheter genom att stödja Bitcoin som en möjlig reservtillgång för USA. Detta stöd matchar det republikanska partiets växande intresse för innovation inom kryptovalutor.

https://x.com/Chozlan042/status/1810766112839336211

Marknaden för digitala tillgångar är dock fortfarande instabil på grund av både institutionella åtgärder och globala politiska händelser.

Trumps förespråkande av kryptovalutor

I en artikel i Forbes nyligen beskrevs Trumps stöd för Bitcoin som ett strategiskt drag, styrt av Vivek Ramaswamy, en tidigare presidentkandidat och förespråkare för digitala tillgångar.

Ramaswamy föreslog att den amerikanska dollarn skulle kopplas till en mix av råvaror, inklusive Bitcoin, för att bekämpa inflationen och säkerställa ett stabilt valutavärde. Denna idé har gett upphov till mycket diskussion om kryptovalutors roll i den nationella ekonomin.

https://x.com/WatcherGuru/status/1760921942889296086

Trumps pro-Bitcoin-ståndpunkt är en markant förändring från hans tidigare skepticism. Han är nu den första stora politiska figuren som stöder Bitcoin och lyfter fram dess betydelse för att upprätthålla global balans. Enligt Trump skulle en begränsning av Bitcoins tillväxt kunna gynna rivaliserande nationer som Kina och Ryssland.

ETFSwap och kryptovågen

Trumps stöd har ökat det institutionella intresset för kryptovalutor, vilket gynnar plattformar som ETFSwap. Denna decentraliserade börs gör det enkelt att handla med kryptovalutor och tokeniserade ETF:er. Investerarnas entusiasm för plattformen har ökat kraftigt på grund av dess innovativa erbjudanden och potential för hög avkastning.

ETFSwap erbjuder olika fördelar, inklusive anslutningar till MiCa-kompatibla reglerade investeringsbanker, som säkerställer att handlade tillgångar backas upp av verkliga värdepapper. Plattformens AI-drivna ETF Screener och Tracker ger investerare avgörande insikter, vilket hjälper dem att hitta lukrativa möjligheter och fatta välgrundade beslut. Dessutom erbjuder ETFSwap upp till 10x hävstångseffekt på affärer och 50x på eviga terminer och optionshandel.

Plattformen fokuserar på användarvänlighet med ett behörighetslöst handelssystem som hoppar över KYC-krav, vilket möjliggör omedelbar handel. Säkerhet är högsta prioritet, vilket framgår av ETFSwaps omfattande revision av Cyberscope, vilket säkerställer ett starkt användarskydd.

Republikanska partiets kryptoplattform

Trumps stöd för Bitcoin syns också i det republikanska partiets officiella agenda, som främjar innovation inom kryptovalutor. Partiet strävar efter att stoppa vad de kallar demokraternas “olagliga och oamerikanska” kryptokrackdown och motsätter sig en digital valuta från centralbanken. Deras agenda stöder rätten att bryta Bitcoin, självförvara digitala tillgångar och göra transaktioner utan övervakning.

Denna inställning kommer när länder som Kina och delar av Europa utforskar regeringsstödda digitala tokens, medan USA fortfarande befinner sig i utredningsfasen. Republikanerna hävdar att CBDC:er skulle kunna öka den finansiella övervakningen, även om Federal Reserves ordförande Jerome Powell har sagt att alla digitala dollar skulle behöva godkännas av kongressen och presidenten.

Marknadsvolatilitet och Bitcoins framtid

Trots Trumps stöd och det republikanska partiets positiva hållning har Bitcoin upplevt betydande volatilitet. Nyligen sjönk Bitcoins pris till det lägsta sedan februari, runt 57 000 dollar. Denna nedgång berodde delvis på stora BTC-försäljningar av Tysklands Bundeskriminalamt och uttag av borgenärer från den nedlagda Mt. Gox-börsen.

Enligt Bitfinex-analytiker kan Bitcoin nå en lokal låg. De stora BTC-försäljningarna har redovisats, och flera indikatorer på kedjan tyder på att försäljningstrycket har minskat, vilket möjligen förhindrar ytterligare marknadsfall.

En nyckelindikator är Coinbase Premium Index, som visar prisskillnaden mellan BTC på Coinbase Pro och andra stora börser. En låg premie indikerar ett starkt säljtryck från gruvarbetare, fonder, ETF:er och statliga enheter på Coinbases spotmarknader.

Även om premien förblev låg i juni på grund av ökat BTC-försäljningstryck, har den nyligen blivit positiv. Trots fortsatta BTC-prisfall tyder den positiva premien på minskat försäljningstryck på Coinbase.

Ett annat viktigt mått är Spent Output Profit Ratio för kortsiktiga innehavare. För närvarande ligger den på 0,97, vilket innebär att dessa investerare säljer BTC med förlust. Historiskt sett leder denna situation ofta till en prisrebound.

Dessutom har den genomsnittliga finansieringsgraden för alla BTC-perpetuella handelspar blivit negativ för första gången sedan den 1 maj låg. Detta skifte stöder idén att BTC kan stabiliseras och kan vara nära en lokal botten.

Leave a Comment