Ripple CLO applåderar senatens viktiga beslut om reglering av kryptovalutor

admin

Video Screenshot, tags: applåderar senatens beslut - Youtube

Den amerikanska senaten har tagit ett avgörande steg genom att rösta ned en SEC-regel som påverkar hur reglerade banker hanterar förvaringstjänster för kryptovalutor. Ripples Chief Legal Officer, Stuart Alderoty, hyllade detta beslut och beskrev det som en viktig motvikt till vad han uppfattar som SEC-ordföranden Gary Genslers övergrepp.

SAB 121 syftade till att kräva att bankerna skulle inkludera kundernas tillgångar i kryptovalutor i sina balansräkningar. Detta förslag möttes av motstånd från bank- och kryptovalutaindustrin, som hävdade att ett sådant krav skulle komplicera förvaringstjänster och påverka bankernas finansiella rapporter negativt, med tanke på kryptovalutornas volatila natur.

Senaten stöder balanserade kryptoregleringar

Branschledare, som MicroStrategys medgrundare Michael Saylor, berömde senatens beslut och betonade vikten av att skydda kryptovalutainnehavarnas rättigheter.

SEC-kommissionären Hester Peirce, kärleksfullt känd som “Crypto Mom” för sin pro-kryptoställning, kritiserade SEC: s inkonsekventa regler om förvaringstjänster för digitala tillgångar. Hon återspeglade branschens känsla av att dessa åtgärder kan kväva innovation i sektorn.

Senatens beslut understryker det partiöverskridande stödet för en rättvis strategi för reglering av digitala tillgångar. Detta ökande samförstånd bland amerikanska lagstiftare kan påverka framtida lagar, inklusive möjliga riktlinjer för stablecoins, vilket uppmuntrar tillväxt och bredare acceptans av kryptovalutor.

Senatens beslut att upphäva SEC:s regel ses som en avgörande åtgärd för att undvika överreglering, vilket potentiellt skulle kunna hindra innovation och kränka rättigheterna för ägare av digitala tillgångar. Experter, inklusive Alderoty, tror att detta drag främjar ett mer tankeväckande och utbildat tillvägagångssätt för kryptovalutareglering.

I en annan kritik uttryckte John Deaton missnöje med SEC och senator Elizabeth Warren, vilket tyder på att deras politiska motiv kan överskugga investerarskyddet. Han hävdade att SEC-ordföranden Gary Genslers kontakter med vissa individer som var intrasslade i juridiska frågor inte effektivt skyddade investerare.

Deaton lyfte fram sina prestationer och nämnde ett stödjande beslut från en domare som utsetts av den tidigare presidenten Obama som ett bevis på hans engagemang för att skydda konsumenterna.

Deaton kritiserade vidare SEC för vad han anser vara inkonsekvenser i regelverket och pekade på åtgärder mot företag som Coinbase efter att de ursprungligen gett stöd. Han anklagade också senator Warren för att utnyttja SEC för att främja sin politiska agenda, främst genom att betona stablecoin-reglering. Enligt Deaton avleder detta fokus uppmärksamheten från mer angelägna frågor som påverkar hennes väljare i Massachusetts.

Den pågående diskussionen understryker balansen mellan att säkerställa robusta kryptovalutaregleringar och att uppmuntra innovation inom branschen.

XRP prisförutsägelser mitt i den juridiska striden

Även om Ripples XRP kortvarigt steg över 0,70 USD i mitten av mars, har den inte klättrat in i leden av årets bäst presterande kryptovalutor. Den ligger för närvarande runt 0,52 USD, enligt CoinGecko, vilket endast visar en blygsam uppgång från förra månadens siffror.

Många analytiker spekulerade i att tillgången snart skulle kunna bryta sig ut från sin nuvarande prispunkt och stiga till ambitiösa mål. Till exempel förutspår användaren Dark Defender på X att XRP kan klättra till $ 5,85 och så småningom nå imponerande $ 18,22. Dark Defender noterar att om man bibehåller dessa nivåer skulle 5 Elliott Wave-strukturen som siktar på $ 5,85 och $ 18,22 förbli intakt. Eventuella fluktuationer mellan $ 0.3917 och $ 0.6649 anses vara typiska sidorörelser.

I början av året överraskade en analytiker många med en djärv förutsägelse om att XRP skulle kunna nå 20 dollar. EGRAG CRYPTO uppmuntrade till tålamod och rådde XRP-communityn att hålla hoppet uppe för ett betydande prishopp. JackTheRippler adderade till surret och förutspådde till och med att XRP skulle kunna stiga till $100.

Ingen av dessa prognoser kan dock matcha CryptoBulls 2023-analys. Vid den tiden spekulerade plattformen att XRP kunde stiga till häpnadsväckande 470 dollar. Det är viktigt att notera att för att detta ska förverkligas måste tillgångens marknadsvärde överstiga otroliga 200 biljoner dollar. Hela kryptoindustrins marknadsvärde är “bara” cirka 2.5 biljoner dollar.

Många tror att den pågående rättegången mellan Ripple och SEC påverkar XRPs prisfluktuationer avsevärt. Målet inleddes i december 2020 och har nyligen gått vidare till rättegång. Ripple verkar ha övertaget, efter att ha uppnått tre partiella domstolssegrar under 2023.

Den juridiska striden har haft många upp- och nedgångar. Den amerikanska advokaten Jeremy Hogan säger att båda sidor avvaktar domarens beslut. Om Ripple vinner kan XRP få en stor värdeökning. Men om resultatet är ofördelaktigt kan det bromsa XRPs tillväxt, precis som det gjorde i december 2020 när SEC först riktade in sig på Ripple.

Leave a Comment