Solanas senaste åtgärder för att motverka kryptos “Sandwich Attacks

admin

w, tags: för att - images.unsplash.com

Nyligen talade Mert Montaz, VD för Helius, om problem med Solana Foundation’s Delegation-program efter att vissa validerare sparkades ut för dåligt beteende. Montaz förklarade farorna med Sandwich-attackbuggen, som ändrar transaktioner och får investerare att förlora pengar. Även om Solanas design vanligtvis stoppar dessa attacker, har vissa validerare ändrat sin programvara för att använda dessa trick på plattformen.

Solana bekämpar missbruk av validerare

Enligt Montaz är Solana Foundation engagerad i att hjälpa validerare genom att delegera SOL-tokens, men det tar en hård linje mot missbruk. För att skydda detaljhandelsanvändare kommer stiftelsen inte att delegera tokens till de validerare som är inblandade i Sandwich-attacker.

Även om vissa validerare har diskvalificerats, vilket utgör mindre än 16% av den totala insatsen, kan de fortfarande fungera oberoende utan stiftelsens ekonomiska stöd.

VD tog upp frågan om nätverksspamming och utmaningen med MEV på Solana och pekade på den roll som skadliga RPC-leverantörer spelar genom att injicera skadlig kod. Montaz försäkrade att Helius RPC:er inte är en del av detta problem och att man håller på att utveckla en endpoint som skyddar mot MEV.

Han nämnde också att kommande stake pools förväntas implementera liknande strategier för att avskräcka exploaterande metoder, vilket främjar en mer rättvis miljö för privatinvesterare.

Solana leder potentiell altcoin-rebound

Stora kryptovalutor, inklusive Solana, Ethereum och Bitcoin, stod inför en betydande nedgång den 6 juni, vilket förstärkte den säljardominerade marknaden som har kvarstått sedan slutet av maj 2024.

Även om nedgången har orsakat viss oro är analytiker optimistiska om en potentiell återhämtning för altcoins. I synnerhet förväntas Solana leda nästa marknadscykel.

En expert på X noterade att så länge tjurar upprätthåller det nuvarande uppåtgående momentumet och avvärjer lägre nedgångar, kommer Solana sannolikt att fortsätta klättra. Sedan andra halvan av 2023 har SOL överträffat Bitcoin och stigit 100% från bottennoteringarna i januari 2023 och nästan 8x sedan bottennoteringarna i september 2023.

Efter att ha nått 210 dollar i mars 2024 upplevde token en tillbakagång och sjönk 25% från sin topp men fortsatte sin uppåtgående trend. Att hålla sig över 160 $ -märket är viktigt för att hålla den hausseartade trenden intakt.

Ur ett grundläggande perspektiv integrerar ett ökande antal finansinstitut som PayPal, Visa och Stripe nu Solana. De ser fördelarna med dess billigare och snabbare transaktionsfunktioner. Solana har en teoretisk genomströmning på upp till 65 000 transaktioner per sekund, vilket är betydligt högre än Ethereums 15 TPS. Denna skillnad resulterar i väsentligt lägre transaktionsavgifter för Solana-användare.

Trots sina ansträngningar stöter Solana på vissa hinder. U.S. Securities and Exchange Commission har inlett stämningar mot Binance och Coinbase och hävdar att Solana är en oregistrerad säkerhet.

Till skillnad från Bitcoin och Ethereum har Solana dessutom inte en väletablerad terminsmarknad. Detta kan skjuta upp SEC: s godkännande av en Solana ETF.

Squads Labs samlar in 10 miljoner dollar för Solanas Fuse-plånbok

SquadsLabs, teamet bakom Squads Protocol som inkluderar multisig och Solana Virtual Machine smart kontostandard, har introducerat Fuse.

Fuse är den första smarta plånboken på Solana blockchain. Enligt ett blogginlägg från en Squads Protocol-kärnbidragare tillkännagavs Fuse på måndag. Denna detaljhandelsfokuserade plånboksapp är nu tillgänglig på iOS-enheter via public TestFlight.

Squads Labs lyfte fram detta stora framsteg för Solana-användare. Nu kan du för första gången använda samma smarta kontoteknik som Solanas toppprotokoll, team och investerare litar på. Fuse erbjuder ett säkerhetssystem med två lager, vilket avsevärt förbättrar plånboksskyddet. Detta system använder två huvudnycklar, så kallade Active Keys.

Efter tillkännagivandet av Fuse samlade Squads Labs in 10 miljoner dollar i finansiering, främst med stöd av Electric Capital. Denna investeringsrunda inkluderade också bidrag från välkända kryptoenheter som Coinbase Ventures, Placeholder VC, L1 Digital och RockawayX. En investering gjordes också av Mert Mumtaz, medgrundare och VD för Helius, en Solana-baserad RPC-plattform.

https://x.com/SquadsLabs/status/1800180765873086904

Efter denna finansieringsrunda har Squads Labs ackumulerat 22,5 miljoner dollar över fyra olika rundor. Detta kapitaltillskott kommer att användas för att förbättra produkter som Fuse och skapa en verktygslåda för utvecklare av SVM-kompatibla smarta konton, med målet att fortsätta driva innovation inom Solanas ekosystem.

Leave a Comment