Standard Chartered lanserar spot trading desk för kryptogiganter

admin

Stock Photo, tags: standard chartered - images.unsplash.com

Enligt en Bloomberg-rapport som publicerades den 21 juni planerar Standard Chartered att införa en spot trading desk specifikt för Bitcoin och Ethereum. Denna innovativa satsning kommer att hanteras från London och integreras i bankens valutahandelsenhet.

https://x.com/Grit_Capital/status/1805249840273572188

Standard Chartered gör ett betydande inträde i kryptovalutautrymmet genom att inrätta en spothandelsdisk för digitala tillgångar. Detta drag markerar banken som en av de tidigaste stora globala finansinstituten som möjliggör direkt kryptohandel. Till skillnad från många andra banker som främst har fokuserat på kryptoderivat, visar Standard Chartereds nya initiativ sin förbättrade roll inom sektorn för digitala tillgångar.

Denna utveckling ligger i linje med bankens bredare strategi att stödja institutionella kunder med olika tjänster för digitala tillgångar, till exempel direkt handelsåtkomst, förvaring, tokenisering och interoperabilitetslösningar. Syftet är att möta det växande intresset från institutionella investerare som vill handla direkt med ledande kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

Initiativ till kryptohandel av Standard Chartered

Det har rapporterats att Standard Chartered samarbetar flitigt med tillsynsmyndigheter för att säkerställa att dess nya handelsdisk följer alla riktlinjer för efterlevnad. Detta aktiva samarbete betonar den kritiska rollen för efterlevnad av regler i den ständigt föränderliga världen av kryptovalutahandel. Det kan också fungera som en modell för andra finansinstitut som vill utforska liknande initiativ.

Genom att satsa på spothandel med kryptovalutor kommer Standard Chartered att bli en av de första globala bankerna som erbjuder direkta kryptohandelstjänster. Detta kan inspirera andra banker att följa efter, vilket potentiellt kan öka institutionell adoption och marknadslikviditet. Dessutom belyser det den framväxande acceptansen av kryptovalutor inom den traditionella finansbranschen.

Standard Chartered är ingen främling i kryptovalutalandskapet. Banken har redan gjort framsteg med sina investeringar i Zodia Custody, en digital tillgångsförvarare, och Zodia Markets, dess utbytesplattform.

Dessa initiativ har förbättrat bankens förmåga att erbjuda säker och reglerad tillgång till digitala tillgångar för sin institutionella kundkrets. Genom att lansera en spot trading desk cementerar Standard Chartered ytterligare sitt engagemang för att bredda sina tjänster för digitala tillgångar och möta de växande kraven från sina kunder.

Ethereums prisprognos efter ETF: er

I andra nyheter förutspår Andrew Kang, grundare och partner på det kryptocentrerade riskkapitalföretaget Mechanism Capital, att Ethereum kan sjunka till cirka 2 400 $ efter införandet av spot Ether börshandlade fonder (ETF). För närvarande handlas Ethereum till 3,410 30 dollar, vilket indikerar en möjlig minskning med nästan XNUMX% från sitt nuvarande pris.

I Kangs senaste uttalande gav han olika skäl till sin förutsägelse. Han påpekade att Ethereum, till skillnad från Bitcoin, inte har fått mycket institutionellt intresse. Dessutom erbjuder Ethereum färre incitament för konvertering till ETF: er och har visat mindre imponerande nätverkskassaflöden.

https://x.com/Rewkang/status/1804892122270847183

Kang uttryckte att han inte ser några betydande vinster för ETH efter introduktionen av Ether ETF. Han förutspår ett prisintervall på 2 400 till 3 000 dollar efter lanseringen, vilket är en anmärkningsvärd nedgång från den tidigare toppen över 4 000 dollar tidigare i år när Bitcoin nådde sin rekordhöga nivå. Det senaste SEC-godkännandet av Ether ETF: er drev nästan ETH tillbaka till dessa toppnivåer.

Enligt Kang förväntas spot Ether ETF: er dra cirka 15% av de inflöden som upplevs av spot Bitcoin ETF: er. Denna prognos ligger i linje med intervallet 10-20% som uppskattas av Bloomberg ETF-analytiker Eric Balchunas och James Seyffart. Baserat på Bitcoin ETF-data förutspår Kang att spot Ether ETFer kan locka cirka 840 miljoner dollar i nya investeringar under de första sex månaderna.

Medan Kang har ett baisseartat perspektiv, förblir vissa experter hoppfulla om marknadens framtid. Dynamo DeFi’s Patrick Scott förutspår en marknadsutveckling för Ether ETFer som liknar Bitcoins men förväntar sig inte att Ethers pris kommer att fördubblas. Å andra sidan förutspår VanEck, ett kapitalförvaltningsföretag, att Ether-ETF: er kan driva Ethers pris till 22 000 dollar fram till år 2030.

Även om tokeniseringen av verkliga tillgångar av institutioner som BlackRock innebär potentiella fördelar för Ether, rådde Kang till försiktighet när det gäller dess inflytande på Ethers pris. Han antydde att en framtid där Bitcoin når 100 000 dollar potentiellt skulle kunna driva Ether till oöverträffade höjder, även om han har vissa kortsiktiga prisreservationer.

Leave a Comment