Tidigare Binance-ledare lanserar hybrid crypto cxchange, Blum

admin

w, tags: tidigare hybrid - images.unsplash.com

Blum-appen, en plattform för handel med kryptovalutor som kombinerar funktioner från både centraliserade och decentraliserade börser, introducerades för över 50 000 användare inom de första två dagarna efter lanseringen.

Ett team av individer som tidigare var en del av Binance har avslöjat en hybrid kryptovalutabörs i syfte att ge en bättre handelsupplevelse för både nybörjare och erfarna digitala handlare.

Utbytet har fått stöd från Binance Labs för sin sjunde kohort och valdes som ett av de 13 protokollen bland 700+ projekt världen över.

Blum säkrar georgisk kryptolicens

Enligt ett tillkännagivande som Kostarev gjorde på Telegram, har Vladimir Smerkis, som tidigare var general manager för Binance för Ryssland och CIS, nu gått med i teamet på Blum som deras marknadschef och medgrundare.

Tillsammans med Smerkis är Vladimir Maslyakov, CTO för Thekey.space, också involverad i projektet. Både Smerkis och Kostarev lämnade Binance samma vecka.

Enligt crypto.news söker Blum för närvarande efter lämpliga platser för att etablera sitt huvudkontor och kommer att fokusera på jurisdiktioner som är kända för sin kryptovänliga policy, som Dubai.

Hybridbörsen syftar till att utöka sin globala räckvidd, med ett specifikt fokus på tillväxtmarknader i Asien, särskilt de centrala och sydöstra regionerna på kontinenten.

Trots att man övervägde det, valde handelsplattformen för kryptovaluta till slut att inte betjäna kunder från USA på grund av den komplexa regleringsmiljön inom det området.

Plattformen är dock fortfarande engagerad i att följa globala lagar om kryptovaluta, eftersom det pågår debatter om huruvida krypto ska klassificeras som en säkerhet eller inte.

Blums primära mål är att få registrering som Virtual Asset Service Provider (VASP) i Georgien i början av 2024. Det kryptovalutavänliga regleringsklimatet i Georgien gör det till en idealisk utgångspunkt för oss i vår målregion.” en representant från Blum.

Företaget nämnde också möjligheten att släppa en inbyggd token för dess utbyte i framtiden, men med ett annat tillvägagångssätt än Binance.

En representant från företaget, som pratade med crypto.news, förklarade att deras plan är att skapa en blockchain speciellt designad för DEX:er som använder orderböcker, potentiellt använda Blum som den ursprungliga token i denna miljö.

Den första fasen av deras lansering kommer också att implementera ett system som tillåter användare att tjäna poäng genom att engagera sig i Telegram-miniappen och kommande mobilapplikationer. Dessa ackumulerade poäng kan potentiellt bytas ut mot tokens i framtiden.

Poäng blir alltmer en populär egenskap bland kryptostartups som strävar efter att initiera samhällsengagemang och locka användare. Detta mönster uppmuntrar användare att delta i ett protokoll och få internt kapital genom att utföra uppgifter som transaktioner.

Konkurrens och inverkan

Blums innovativa tillvägagångssätt för att kombinera centraliserade och decentraliserade utbytesfunktioner kan potentiellt störa det befintliga marknadslandskapet. Plattformens unika funktioner, såsom möjligheten att handla direkt från externa plånböcker och strömlinjeformade processer för tokennotering, positionerar den väl för att attrahera en bred användarbas.

När fler handlare letar efter säkra, användarvänliga och regulatoriska plattformar på en allt mer komplex kryptomarknad, kan Blums framgång sätta nya standarder för innovation och användarupplevelse.

Genom att tillhandahålla en hybridlösning som tar itu med vanliga smärtpunkter i det nuvarande handelslandskapet, siktar Blum på att revolutionera hur användare interagerar med kryptovalutor och decentraliserad finans.

Slutsats

Blum strävar efter att revolutionera handelslandskapet med sitt unika tillvägagångssätt och starka branschbakgrund. När kryptolandskapet fortsätter att utvecklas, representerar Blum en spännande möjlighet för användare som söker säkra, användarvänliga och regelkompatibla handelsplattformar skräddarsydda för deras behov.

Håll utkik efter uppdateringar från Blum när de navigerar i komplexiteten på kryptomarknaden och arbetar för att etablera en stark närvaro i branschen.

Leave a Comment