TON blockchain knuten till Telegram överträffar 610 miljoner dollar i TVL

admin

Stock Photo, tags: miljoner - pbs.twimg.com

Enligt DeFiLlama överträffade det totala värdet låst (TVL) på Open Network (TON) blockchain 609.78 miljoner dollar från och med måndag. Denna anmärkningsvärda prestation belyser det växande inflytandet och den snabba utvecklingen av dess decentraliserade finans (DeFi) ekosystem.

Till exempel upplevde DeDust, ett decentraliserat utbyte på TON, en 53% ökning av TVL och nådde nästan 300 miljoner dollar. Mindre protokoll som bemo och Stakee såg också deras TVL stiga avsevärt. Kryptoteknisk analytiker Kyle du Plessis nämnde på X att både stora och framväxande protokoll hade en betydande tillväxt.

TON-blockkedjans snabba expansion

TON-blockkedjan har sett en enorm ökning av det totala låsta värdet (TVL). Detta beror främst på att det fungerar så bra med Telegram, en populär meddelandeapp. Med 900 miljoner användare över hela världen har Telegram avsevärt ökat användningen av TON.

https://x.com/ton_blockchain/status/1801249460153958841

Tillväxten av TON-blockkedjans ekosystem drivs avsevärt av den ökande populariteten för play-to-earn-minispel som Notcoin och Yescoin som finns tillgängliga på Telegram. Dessutom har den senaste introduktionen av Telegram Stars – en digital betalningslösning kopplad till TON blockchain – gjort transaktioner i appen sömlösa för användare

En annan bidragande faktor till ökningen är den stigande trenden med Telegrams mini-appar, som drar in miljontals nya användare varje dag. Bland dessa sticker Hamster Kombat ut och får betydande popularitet och är främst tillgänglig på Telegram.

https://x.com/ton_blockchain/status/1802657502598701063

Rachael Lucas, en kryptoanalytiker på BTC Markets, lyfte fram hur viktig denna stora användarbas är. Hon nämnde i en intervju med The Block att den är 100 gånger större än användarbasen för alla andra blockkedjor tillsammans.

TON blockchains tillväxtfaktorer

TON blockchains framtid verkar ljus på grund av flera bidragande faktorer. Till exempel har nätverkets ursprungliga kryptovaluta, Toncoin, ett marknadsvärde på 19,05 miljarder dollar, vilket rankar det som den 9: e största kryptovalutan.

I ett nyligen tillkännagivet meddelande underströk Pantera Capital, ett ledande riskkapitalföretag i kryptovalutautrymmet, sin investering i TON-blockchain. Enligt dem har TON en betydande potential att bredda kryptovalutans räckvidd.

Under tiden inledde Tether, företaget bakom USDT stablecoin, ett partnerskap med TON blockchain i maj, vilket ytterligare bidrog till dess tillväxt och framgång.

Men den växande framgången för TON-blockkedjan har inte undgått cyberbrottslingarnas uppmärksamhet. I april rapporterade säkerhetsföretaget Kaspersky att bedragare drar nytta av nätverket genom att marknadsföra “exklusiva hemliga bots” och hänvisningslänkar som metoder för att förvärva Toncoin.

Infineos blockkedjeinnovation

I andra nyheter har infineo, en ledare inom omvandling av livförsäkringsbranschen på 3 biljoner dollar, slutfört den första tokeniserade livförsäkringspolicytransaktionen med Provenance Blockchain. När övergången till att digitalisera fysiska tillgångar tar fart, syftar Infineo till att göra livförsäkringar mer tillgängliga och överkomliga för människor över hela världen.

Med hjälp av blockkedjeteknik och artificiell intelligens vill företaget demokratisera detta viktiga finansiella verktyg. Hittills har Infineo utfärdat livförsäkringar till ett värde av 9,4 miljoner dollar på Provenance Blockchain Mainnet.

I samarbete med Provenance Blockchain Labs (ProvLabs), en ledande SaaS- och blockchain-utvecklare, tokeniserades policyer för att förenkla processer för traditionella finansinstitut, DeFi-plattformar och fintech-företag på Provenance Blockchain.

Cole Snell, grundare och VD för infineo, framhöll att digitaliseringen av livförsäkringar ger global tillgänglighet och betydande kostnadsbesparingar. Denna omvandling gynnar intressenter över hela värdekedjan.

Infineos avancerade Policy Ledger System skapar ett säkert, permanent register över alla tokeniserade försäkringar. Det skyddar försäkringstagare och förmånstagare genom att minska risken för förlorade försäkringar och överföringsmisstag. Systemet håller partsinformationen uppdaterad och meddelar förmånstagarna om deras rättigheter, vilket skyddar 7,4 miljarder dollar i outkrävda dödsfallsersättningar.

Vidare har infineo som mål att bygga en grundlig sekundär marknadsplats för en bransch som omsätter 3 biljoner dollar. Denna marknadsplats kommer att underlätta sömlösa peer-to-peer-transaktioner av tokeniserade försäkringar, vilket banar väg för värdepapperisering och nya livförsäkringsstödda produkter.

Provenance Blockchain Network startades 2018 och växer snabbt. Det är gjort för reglerade finansiella sektorer som banker, försäkringsbolag, långivare, kapitalförvaltare, fintech-startups och DeFi-protokoll.

Från och med den 18 juni 2024 leder Provenance Blockchain Network globala finansiella tjänster. Nätverket består av ett offentligt Mainnet med kontrollerad åtkomst och privat hanterade Zones. Det håller över 10 miljarder dollar låsta på kedjan och stöder 30 miljarder dollar i transaktioner.

Leave a Comment