USA:s regering anpassar sig till marknadssvängningar med strategiska Bitcoin-överföringar och betydande milstolpar

admin

w 4 0 3, tags: amerikanska och - images.unsplash.com

I ett anmärkningsvärt drag överförde den amerikanska regeringen Bitcoin (BTC) till ett värde av 240 miljoner dollar till Coinbase Prime, vilket uppmärksammade kryptovalutans inflytande på finansmarknaderna och regleringsåtgärder. Denna transaktion involverade 3,940 XNUMX BTC som tidigare konfiskerats från Silk Road-leverantören Banmeet Singh efter hans rättegång i januari.

Redan i slutet av 2021 konfiskerade det amerikanska justitiedepartementet över 50,000 3.4 BTC från Silk Road-marknaden, som värderades till XNUMX miljarder dollar vid den tiden. Efter detta betydande beslag fortsatte regeringen att sälja 9,861 215 BTC för 2022 miljoner dollar i mars XNUMX. I juli 2023 sålde de mer än 9 000 BTC. Från och med nu behåller den amerikanska regeringen cirka 30,000 XNUMX BTC. Totalt beslagtog regeringen 69,370 XNUMX BTC i samband med Silk Road-aktiviteter.

År 2019 greps Banmeet Singh i London på grund av anklagelser om narkotikadistribution och utlämnades därefter till USA. Under rättegången tvingades han avstå från över 8 100 BTC, som vid den tidpunkten värderades till 150 miljoner dollar. Detta beslag är ett av de största konfiskeringar av kryptovalutor som gjorts av den amerikanska narkotikapolisen (DEA).

Statlig försäljning påverkar Bitcoin-priserna

Bitcoin-marknaderna reagerade snabbt på en ny regeringsöverföring och skickade BTC-priserna ner till strax under 60,800 XNUMX dollar. För närvarande svävar Bitcoin runt $ 61,000. Denna transaktion behandlades via Coinbase Prime, en gynnad plattform för statlig försäljning av Bitcoin. Coinbase själv är dock under granskning eftersom SEC har anklagat det för att driva en oregistrerad värdepappersbörs, ett påstående som Coinbase aktivt bestrider i domstol.

Bitcoin är fortfarande en dominerande kraft på den ständigt föränderliga kryptovalutamarknaden. De pågående rättsliga och regulatoriska utredningarna belyser det invecklade förhållandet mellan tillsynsorgan och kryptovalutabörser. Trots dessa hinder fortsätter marknaden att utvecklas.

En miljon BTC-adresser uppnådda

Kryptovalutalandskapet har nått en anmärkningsvärd milstolpe: över en miljon Bitcoin-adresser har nu minst en BTC. Blockchain-analysföretaget IntoTheBlock rapporterar att dessa adresser är 1 010 777. Detta visar på ett ökande förtroende för Bitcoin som en pålitlig investering och en säker värdebevarare.

Individer eller enheter som äger minst en hel Bitcoin kallas “whole-coiners”. Ökningen av helcoins visar på en bredare acceptans av kryptovalutor och en tro på Bitcoins potential för långsiktig tillväxt. Det fasta utbudet på 21 miljoner Bitcoins gör det attraktivt att äga en hel Bitcoin, vilket markerar den som en unik och värdefull tillgång i den digitala världen.

Marknadstrender för Bitcoin och altcoin

Per den 27 juni ligger Bitcoins handelspris på 61 585 USD, vilket bidrar till ett marknadsvärde som ligger runt 1,21 biljoner USD. Kryptovalutan har för närvarande ett cirkulerande utbud på 19,72 miljoner BTC, av ett maximalt möjligt utbud på 21 miljoner BTC. Framför allt markerar 50-dagars EMA en viktig motståndsnivå på $ 62,700.

Analytiker har noterat att nuvarande marknadstrender kan indikera en pågående uppåtgående trend. Viktiga prisnivåer att hålla ett öga på inkluderar pivotpunkten på $ 61,320 62,510 och motstånd på $ XNUMX XNUMX. Skulle Bitcoin bryta igenom detta motstånd kan det sikta på målen $ 63,440 64,510 och $ XNUMX XNUMX. På baksidan övervakas stödnivåerna noggrant på $ 59,670 58,630, $ 57,540 och $ 57,540, vilket kan indikera potentiella nedåtgående rörelser.

RSI på 35 indikerar en neutral hållning med en liten lutning mot att vara översåld. Detta tillstånd tyder på ett möjligt hausseartat momentum om Bitcoin lyckas hålla sig över viktiga stödnivåer. Att bryta igenom $ 62,500-motståndet kan leda till betydande vinster. Omvänt kan en nedgång under 59 670 USD resultera i en betydande nedgång.

Kryptovalutamarknaden visar olika trender bland olika tillgångar. Ripple och Ethereum navigerar båda genom sina egna utmaningar med motstånd och stöd. XRP handlas för närvarande strax under sitt dagliga motstånd på 0,499 USD, vilket visar styrka trots fluktuationerna i Bitcoins pris. Om XRP bryter förbi detta motstånd kan den klättra till $0,532, men ett fall under $0,450 kan få den att falla ytterligare.

Ethereum handlas nära $3,457, med ett stabilt stöd vid $3,288. Om ETH bibehåller sin uppåtgående trend kan den nå sin tidigare högsta nivå på 3 717 USD. Men om den faller under 3 288 $ kan en baisseartad trend uppstå, vilket potentiellt kan sänka priset till 2 862 $.

Dessa rörelser belyser den volatila karaktären på kryptovalutamarknaden. Influenser som regleringsbeslut, marknadssentiment och bredare ekonomiska faktorer spelar avgörande roller. När Bitcoin och andra kryptovalutor tar itu med dessa utmaningar fortsätter deras långsiktiga potential och påverkan att vara områden av stort intresse för både investerare och tillsynsmyndigheter.

Leave a Comment